به گزارش سلام نو آنطور که زومیتو نوشته است حدود ۷۵۰۰ سال پیش، شمال آفریقا شاهد تحولی شگرف بود: آغاز کشاورزی. این دگرگونی، که به عصر نوسنگی معروف است، جوامع شکارچی-گردآورنده را به سوی زندگی settled و تولید غذا سوق داد.
مهاجران، پیشگامان کشاورزی:
مطالعات جدید نشان میدهد که این تحول نه بهطور مستقل، بلکه با ورود مهاجران از شبهجزیره ایبری به شمال آفریقا رخ داده است. این مهاجران، دانش و تکنیکهای کشاورزی را به همراه خود به ارمغان آوردند و پایههای کشاورزی در این منطقه را بنا نهادند.
شواهد باستانشناسی:
کشف سفالهای مشابه در شمال آفریقا و شبهجزیره ایبری، گواهی بر این تبادل فرهنگی است. تزئینات خاص این سفالها، که به "کاردیوم" معروف است، نشاندهندهی ارتباط و اشتراک فرهنگی بین این دو منطقه میباشد.
تحلیل DNA:
تجزیه و تحلیل DNA باستانی، یافتههای باستانشناسی را تأیید میکند. DNA افراد نوسنگی در شمال آفریقا، شباهت زیادی به DNA مردم نوسنگی اروپا دارد، و این نشاندهندهی مهاجرت و اختلاط ژنتیکی بین این دو گروه است.
مسیر مهاجرت:
مهاجران، احتمالاً از طریق دریای مدیترانه و با استفاده از قایقهای ساده، خود را به شمال آفریقا رساندند. آنها در طول سواحل مدیترانه، به تدریج به سمت جنوب و غرب حرکت کردند و دانش کشاورزی را به جوامع محلی منتقل نمودند.
تاثیرات مهاجرت:
ورود مهاجران، نه تنها کشاورزی را به شمال آفریقا آورد، بلکه تغییراتی ژنتیکی و فرهنگی را نیز در این منطقه به وجود آورد. جمعیت محلی، با پذیرش این تغییرات، شیوههای زندگی خود را با کشاورزی سازگار نمودند.
اهمیت این یافتهها:
این تحقیقات، دریچهای نو به سوی ریشههای کشاورزی در شمال آفریقا میگشاید. با روشن شدن این موضوع، میتوان به درک بهتری از چگونگی پیدایش و گسترش کشاورزی در سایر نقاط جهان دست یافت.
نظر شما