به گزارش سلام نو آنطور که فرادید نوشته است در این میان، یاری رساندن به آنها، نه تنها وظیفهای انسانی، بلکه گامی در جهت روشن کردن چراغی از امید در تاریکی زندگیشان است.
نشانههایی که باید به دنبال آنها باشیم:
- تغییر در رفتار: پرندهای که قبلاً آواز میخواند، حال در قفسی از سکوت و انزوا گرفتار شده است. شاید دیگر تمایلی به حضور در جمعها نداشته باشد، از فعالیتهایی که قبلاً از آنها لذت میبرد، کناره گیری کند یا به طور کلی رفتارش تغییر کند.
- نشانگرهای ظاهری: بیتوجهی به باغچه وجود، پژمردگی و بیحوصلگی، از علائمی هستند که میتوانند نشاندهنده تاریکی درونی باشند. شاید دیگر به آراستگی و ظاهر خود اهمیت ندهد، لباسهای نامرتب بپوشد و به طور کلی از نظر ظاهری بیتوجه و بیحوصله به نظر برسد.
- نگاه منفی: دنیا در نگاه او به تاریکی گراییده و امیدی در افق دیدش دیده نمیشود. شاید دائماً از دنیا و آینده با دید منفی صحبت کند، احساس ناامیدی داشته باشد و به طور کلی نگاهی منفی به زندگی داشته باشد.
- اختلالات خواب و تغذیه: بیخوابی، پرخوری یا کمخوری، از نشانههای آشفتگی درونی هستند. شاید به طور مداوم از بیخوابی یا پرخوابی رنج ببرد، اشتهای خود را از دست بدهد یا به طور غیرمعمولی پرخوری کند.
صحبت کردن، نوری در تاریکی:
- انتخاب زمان و مکان مناسب: فضایی امن و آرام، مانند آغوش دوستی، برای گفتگو فراهم کنید. زمانی را انتخاب کنید که هر دوی شما آرام باشید و وقت کافی برای صحبت کردن داشته باشید. مکانی را انتخاب کنید که در آن احساس آرامش و امنیت کنید و بتوانید بدون نگرانی از شنیده شدن صحبتهایتان، با یکدیگر صحبت کنید.
- گوش شنوا: با صبر و حوصله به نجواهای دوستتان گوش دهید و به او نشان دهید که برای شنیدن درد و دلش آماده هستید. به طور کامل به صحبتهای او توجه کنید، بدون قضاوت و سرزنش او را درک کنید و به او نشان دهید که برای شما مهم است و به او اهمیت میدهید.
- همدلی و درک: بدون قضاوت و سرزنش، سعی کنید شرایط و احساسات او را درک کنید. خودتان را جای او بگذارید، سعی کنید از دیدگاه او به دنیا نگاه کنید و احساسات او را درک کنید.
- پرهیز از نصیحتهای بیجا: به جای ارائه راه حلهای کلیشهای، به او اجازه دهید تا از تاریکیهای درونش صحبت کند. سعی نکنید به او بگویید که چه کاری باید انجام دهد یا چگونه باید احساس کند. اجازه دهید تا او آزادانه از مشکلات و احساسات خود صحبت کند.
- تشویق به دریافت کمک تخصصی: در صورت نیاز، او را به دریافت کمک از متخصصان روانشناس و مشاور، مانند راهنمایان مسیر زندگی، تشویق کنید. اگر نگران هستید که مشکلات او جدی باشد، او را به دریافت کمک از متخصصان روانشناس و مشاور تشویق کنید.
حمایتی بیوقفه:
- حضور همیشگی: به او نشان دهید که در این مسیر تنها نیست و همیشه میتوانید در کنارش باشید، مانند سایهای همیشگی. به او بگویید که در این مسیر تنها نیست و همیشه میتوانید در کنارش باشید و از او حمایت کنید.
- پیگیری و دلگرمی: با تماسهای تلفنی، پیامهای محبتآمیز و احوالپرسیهای گاه و بیگاه، به او دلگرمی و امید بدهید، مانند نسیمی خنک در گرمای غم. با او تماس بگیرید، پیامهای محبتآمیز برای او بفرستید و جویای حال او باشید.
- معرفی منابع مفید: کتابها، مقالات و منابع مفید در زمینه سلامت روان را به او معرفی کنید، مانند چراغی در تاریکی. کتابها، مقالات و منابع مفید در زمینه سلامت روان را به او معرفی کنید تا بتواند اطلاعات بیشتری در مورد مشکلات خود کسب کند و راههای مقابله با آنها را یاد بگیرد.
- تشویق به فعالیتهای سالم: او را به انجام فعالیتهای سالم مانند ورزش، یوگا، مدیتیشن و ... تشویق کنید. این فعالیتها میتوانند به بهبود حال روحی او کمک کنند.
- صبر و شکیبایی: بهبودی مشکلات روحی به زمان نیاز دارد. صبور باشید و در این مسیر همراه او باشید. به او زمان بدهید تا بهبود پیدا کند و در این مسیر صبور و شکیبا باشید.
به یاد داشته باشیم، یاری رساندن به یک دوست دردمند، نه تنها گامی در جهت بهبودی اوست، بلکه نوری از امید و عشق را در تاریکی زندگیاش روشن میکند.
نکاتی برای یاری رساندن:
- به حریم خصوصی دوست خود احترام بگذارید.
- از برچسب زدن و قضاوت او خودداری کنید.
- به او فشار نیاورید تا در مورد موضوعی صحبت کند که برایش دشوار است.
- به او نشان دهید که برایش ارزش قائل هستید و به او اهمیت میدهید.
با یاری رساندن به یکدیگر، میتوانیم تاریکیهای زندگی را به روشنایی امید تبدیل کنیم.
نظر شما