به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است خبر خوشی برای کسانی که از ترس و اضطراب رنج میبرند: یافتههای جدیدی توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا سندیگو به دست آمده است که میتواند به درمان اختلالات اضطرابی، از جمله اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) کمک کند.
سیستم عصبی ما به طور طبیعی برای احساس ترس طراحی شده است. این مکانیسم برای بقای ما ضروری است و به ما هشدار میدهد تا از موقعیتهای خطرناک دوری کنیم. اما گاهی اوقات، این سیستم بیش از حد فعال میشود و ترسهای غیرمنطقی و فلجکننده ایجاد میکند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا سندیگو، تغییری را در رافه پشتی مغز کشف کردهاند که ناشی از استرس است. این تغییر باعث میشود که نورونها از انتقالدهنده عصبی تحریککننده گلوتامات به گابا، که یک انتقالدهنده عصبی مهارکننده است، تغییر حالت دهند. این تغییر منجر به بروز ترس در غیاب تهدیدات واقعی میشود.
نکته مهم این است که این دانشمندان، روشهایی را برای جلوگیری از این تغییر و واکنش ترس متعاقب آن توسعه دادهاند. آنها با تزریق ویروسی به رافه پشتی مغز موشها، ژن مسئول تولید گابا را سرکوب کردند و از ایجاد ترس در موشها جلوگیری کردند.
همچنین، تجویز داروی ضد افسردگی فلوکستین بلافاصله پس از یک رویداد استرسزا، از تغییر انتقالدهنده عصبی و ترس متعاقب آن جلوگیری کرد.
این یافتهها، اطلاعات جدیدی را در مورد مکانیسمهای دخیل در تعمیم ترس ارائه میدهند. درک این فرآیندها در سطح مولکولی، امکان مداخلات درمانی هدفمند و مؤثر را فراهم میکند.
به گفته نیک اسپیتزر، یکی از محققان این پروژه:
"اکنون که میتوانیم هسته مکانیسم عامل رخ دادن ترس ناشی از استرس و مدار اجراکننده این ترس را کنترل کنیم، مداخلات ما هدفمند و ویژه خواهند بود."
این تحقیق در مجله ساینس منتشر شده است و امید جدیدی را برای درمان اختلالات اضطرابی به ارمغان میآورد.
نظر شما