به گزارش سلام نو، ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: رهبران اتحادیه اروپا روز جمعه در بروکسل از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در جریان نشستی که احتمال داده می شود آخرین حضور رسمی او در این جمع پس از ۱۶ سال زمامداری باشد، قدردانی کردند.
سران اروپا در جشن خود برای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در صد و هفتمین نشست او در مراسمی غیررسمی و پشت ردهای بسته و را از "ماشین سازش" گرفته تا "برج ایفل اتحادیه اروپا" نامیدند.
سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برای لحظاتی در جریان نشست خود به طور ایستاده آنگلا مرکل را تشویق کردند. آنها همچنین یکی از آثار ماکسیم دوتر، هنرمند جوان فرانسوی-هلندی را به صدراعظم آلمان هدیه دادند.
ادای احترام به آنگلا مرکل در جریان نشست شورای اتحادیه اروپا منحصر به رهبران اروپایی نبود زیرا باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز در پیامی ویدئویی از طرف مردم کشورش از صدراعظم آلمان برای «دوستی و رهبری» او تشکر کرد.
وی گفت: بسیاری از افراد، دختران و پسران، مردان و زنان، الگویی داشتهاند که میتوانند در مواقع چالش برانگیز به آن نگاه کنند. من به این مسئله آگاه هستم زیرا من یکی از آنها هستم.
اوباما به زبان آلمانی از مرکل تشکر کرد و گفت :Danke schön
مرکل از زمانی که در اولین نشست سران اتحادیه اروپا در ۱۶ سال پیش شرکت کرد؛ همان زمان که ژاک شیراک، رئیس جمهور فرانسه و تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا بود، به عنوان شخصیتی پرتلاش برای ساخت اروپای متحد و قوی شناخته شده است.
شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت: شما یک "نماد تاریخی" هستید؛ وی همچنین نبود مرکل را به مثابه "رم بدون واتیکان یا پاریس بدون برج ایفل" توصیف کرد. رئیس شورای اتحادیه اروپا ضمن ستایش از «هوش» صدراعظم آلمان گفت که جای او «به ویژه در این دوران حساس» خالی خواهد بود.
میشل، در صفحه توئیترش ویدئویی از ۱۶ سال حضور آنگلا مرکل در نشستهای این شورا منتشر کرد. صدراعظم آلمان در این ویدئو با چهار رئیسجمهوری متفاوت فرانسه یعنی ژاک شیراک، نیکولا سارکوزی، فرانسوا اولاند و امانوئل ماکرون دیده میشود.
شارل میشل همچنین در سخنانی گفت که نشستهای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بدون آنگلا مرکل مانند «رم بدون واتیکان» یا «پاریس بدون برج ایفل» خواهد بود.
آنگلا مرکل در جریان بحران حوزه مالی یورو که به دنبال بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی پدید آمد با انتقادهای زیادی در سطح اروپا روبرو شد. با این حال واکنش او به بحران ورود پناهجویان در سال ۲۰۱۵ و سپس نقشآفرینیاش در دفاع از بدهی مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از شیوع ویروس کرونا تحسین بسیاری را برانگیخت.
وی همواره در پی آن بود که اتحادیه اروپا را تا حد ممکن محکم نگه دارد، اما از منافع ملی نیز با اشتیاق یکسانی دفاع می کرد، به ویژه در بحران مالی که اغلب او را با یونان درگیر میکرد.
احزاب سوسیال دموکرات، سبز و دموکرات آزاد در آلمان روز پنجشنبه اعلام کردند که تلاش خواهند کرد تا دولت اولاف شولتس، جانشین احتمالی آنگلا مرکل کار خود را از اوایل دسامبر (اواسط آذر) آغاز کند.
نظر شما