این شهرک برای ساخت فیلم محمد رسول الله احداث شد و به نام شهرک سینمایی پیامبر معروف شد. در این شهرک با استفاده از امکانات سبک و مقاوم شهرهای مکه و مدینه صدر اسلام شبیه سازی شده است.

شهرک سینمایی نور؛ بزرگترین شهرک سینمایی ایران

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، در نخستین کیلومترهای شمالی ورود به استان قم و در اتوبان تهران ـ قم جاده ‌ای خاکی در میان پستی و بلندی ‌ها تو را به مکانی می ‌رساند که در یک طرف آن مکه و در طرف دیگر آن مدینه است. شهرک سینمایی نور شامل لوکیشن شهر مکه و مدینه فیلم محمد (ص) مجید مجیدی است.
شهرک سینمایی نور یا پیامبر اعظم، بزرگترین شهرک سینمایی ایران است که در جاده قم احداث شده است. این شهرک اولین بار برای ساخت فیلم محمد رسول ‌الله به کارگردانی مجید مجیدی، ساخته شد و با پایان ساخت این فیلم در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۳ رسماً در حضور خبرنگاران گشایش یافت.

شهرک سینمایی محمد رسول‌ الله در ۳۵ کیلومتری قم و در حاشیه روستای اللهیار واقع است که با چشم انداز ۳۰ ساله ساخته شده است. در ‌این شهرک بخش‌ هایی از شهرهای مکه، ‌مدینه، ‌شعب ابی ‌طالب و کلیسای بحیرا در شهر بصرای شام در مقیاس یک یک ساخته شده است.

پس از نگارش فیلمنامه محمدرسول الله (ص) که یک سال و چند ماه طول کشید، خرداد ماه سال ۱۳۸۹ پیش تولید فیلم «محمد رسول الله (ص)» رسما آغاز و طبق برنامه ریزی انجام شده شهریور سال ۱۳۹۰ مصادف با عید قربان ساخت دکور این فیلم سینمایی در شهرک سینمایی پیامبر اعظم (ص) در جاده تهران - قم به اتمام رسید.

لوکیشن اصلی فیلم سینمایی «محمد رسول الله» در شهرک پیامبر اعظم (ص) بود که در آغاز کار صد هکتار پیش بینی شده بود اما با پیشرفت ساخت این فیلم سینمایی و نیاز به فضای بیشتر این مساحت گسترش یافت و درنهایت با ۲۲۰ هکتار مساحت، دکورسازی در آن انجام شد. عمر استفاده از این سازه سی سال است و فیلمسازان می‌ توانند از دکورهای این شهرک استفاده کنند.  

طراحی صحنه

طراح اصلی فیلم «محمد رسول ‌الله» میلژن کرکا کلژاکویچ هنرمند ۶۳ ساله اهل کروات است. این طراح صحنه روش منحصر به فردی را در ساخت دکور این شهرک به کار گرفته بود. درواقع روش های به کار رفته تا این لحظه در سینمای جهان اتفاق نادری است. پیش از این، مجموع سازه ها به روش سنتی با داربست و لوله ساخته می شد اما برای نخستین بار در طراحی صحنه از سازه های سبک ولی مقاوم استفاده شده که سبک تازه ای در طراحی صحنه فیلم های تاریخی ارائه شده است.

دروازه بزرگ شهر مکه و چشم اندازی از بیابانی گسترده با خانه هایی کاه‌ گلی کوتاه و در ادامه نمایی از شکوه و عظمت کعبه زیباترین تصویری است که در بدو ورود به شهرک پیامبر اعظم (ص) به چشم می خورد.

دروازه خروج از مکه به شهر بصرا باز می شود که یکی از مهمترین شهرهای تجاری در مسیر شام به شمار می رفت. در این شهر کلیسای بحیرا واقع شده است. کلیسایی که حضرت محمد (ص) در سن ۱۲ سالگلی همراه با عموی خود در سفری به شام از آنجا گذشت و بحیرا راهب دیر اولین نوید پیامبری حضرت را به ابوطالب عموی پیامبر داد.

فیلم سینمایی «محمدرسول الله (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی از ۵ شهریورماه سال ۱۳۹۴ در سینماهای کشور اکران شد. این فیلم توانست تا حدودی با مخاطب داخلی ارتباط برقرار کند اما نگاهش به سمت خارج از مرزها بود. موقعیت شهر مکه در فیلم «محمد رسول‌الله» از قبل از تولد پیامبر اسلام تا بازسازی کعبه توسط سران قریش به تصویر کشیده شده است.

علیرغم اینکه این شهرک مدتی است که برای بازدید آماده و همه زیرساخت های خدماتی و رفاهی آن نیز مهیا شده است، بازدید برای عموم دایر نیست و علاقه مندان فقط می توانند با ثبت نام در تورهای گردشگری و به صورت دست جمعی و از پیش هماهنگ شده وارد این شهرک شوند.

مسیر دسترسی

تفاوتی نمی کند از سمت قم به سمت تهران بروی یا بالعکس. به تابلوی کیلومتر ۵۵ که رسیدیم باید حواسمان به تابلوی شهرک سینمایی نور باشد.
ورودی جاده خاکی است. از ابتدای جاده خاکی تا رسیدن به دروازه شهرک کمتر از ۶ کیلومتر راه است.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***