استان اردبیل با جاهای دیدنی خود شما را شگفت‌زده می‌کند، همراه باشید تا بدانیم خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

سلام نو _ سرویس گردشگری: شهرستان گرمی از شمال با شهرستان‌های بیله سوار و پارس‌آباد، از غرب با شهرستان کلیبر (آذربایجان شرقی) از جنوب با شهرستان مشگین‌شهر و از شرق با جمهوری آذربایجان همسایه‌است.

شهرستان گرمی از جنوب به دامنه کوه‌های صلوات، از شمال به کوه‌های خروسلو از غرب به رود دره رود و از شرق به بالهارود محدود می‌شود.

براساس تقسیمات کشوری شهرستان مغان (گرمی) دارای وسعتی معادل ۱۷۲۵٫۲ کیلومتر مربع می‌باشد.

پست‌ترین نقطه شهرستان در شمالغرب شهرستان و در روستای خان محمدلو واقع است که حدود ۲۴۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و مرتفع‌ترین نقطه شهرستان کوه‌های صلوات در جنوب روستای خان‌کندی است که حداکثر ۲۲۰۰ متر ارتفاع دارد.

جاذبه‌های طبیعی گرمی

دریاچه گیلارلو

دریاچه گیلارلو در ابتدا با هدف ذخیره آب و تأمین آب آشامیدنی شهر گرمی ساخته شد اما پس از انتقال آب از روستای جعفرآباد به شهرستان گرمی این دریاچه با هدف گردشگری مورد استفاده قرار گرفت. آب دریاچه از رودخانه برزند و دیزه‌چای تأمین می‌شود و محل مناسبی برای انجام ورزش‌های آبی است.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

دریاچه گیلارلو در ابتدا با هدف ذخیره آب و تأمین آب آشامیدنی شهر گرمی ساخته شد اما پس از انتقال آب از روستای جعفرآباد به شهرستان گرمی این دریاچه با هدف گردشگری مورد استفاده قرار گرفت. آب دریاچه از رودخانه برزند و دیزه‌چای تأمین می‌شود

و محل مناسبی برای انجام ورزش‌های آبی است.

دریاچه زیبای قالغانلو، در شرق روستای خان کندی از توابع شهرستان گرمی قرار دارد.

این دریاچه با داشتن جاذبه های زیبای خدادادی دل هر گردشگری را به سمت خود مجذوب می کند؛ از ذوب شدن تدریجی برف‌های کوه «قبله داشی» پدیده آمده و در پاییز و بهار وسعت آن افزایش می‌یابد، اما در تابستان به دلیل افزایش تبخیر سطحی و آبیاری مزارع، از وسعت آن کاسته می‌شود.

در این دریاچه انواع موجودات آبزی زندگی می کنند و در عین حال، مکان مناسبی برای انواع ماهیان سردابی است.

کوه صلوات داغ

رشته کوه صلوات بصورت توده های کم ارتفاعی می باشد که با یک ارتفاع ملایم به دشت مغان می پیوندد در واقع ادامه رشته کوه های باغرو (تالش) می باشد که ازکوه های کلانتر، سامان لو داغ، دنگوزگدوک و صلوات به وجود آمده و شهرستان های مشکین‌شهر و مغان را از هم جدا می‌سازد.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

مرتفع ترین قله این این رشته کوه ۲ هزار و ۵۰ متر است. جهت آن شمال شرقی – جنوب غربی می‌باشد، که گوشه شمالی آن به دره ارس می‌پیوندد و دره ارس و رود مرزی ارس این کوهها را از قفقاز جدا می سازد.

رود سامبورچای از دامنه‌های شمالی این رشته سرچشمه می گیرد و رودهای دامنه جنوبی آن به قره سو وارد می‌شوند.

این رشته کوه که از جنوب غربی

به سوی شمال شرقی به درازای ۴۶ کیلومتر کشیده شده از سوی غرب به وسیله رود قره‌سو از کوهستان ارسباران شرقی جدا می شود. گردنه‌های صلوات و آقیز، در این رشته کوه قرار دارند که از جاذبه های گردشگری گرمی می باشند.

آبشارهای گرمی در اردبیل

آبشار چالاچوخور

رودخانه‌های زیادی در شهر گرمی جریان دارند که بعد از رسیدن به دره‌ها و ارتفاعات کوه‌ها آبشارهای زیبایی را تشکیل می‌دهند.

یکی از بکرترین آبشارهای شهر گرمی آبشار چالاچوخور است.

این آبشار زیبا از میان دره‌ای عمیق بین دو صخره بزرگ سنگی سرازیر می‌شود و منظره‌ای زیبا را به‌ وجود می‌آورد. آبشار چالاچوخور در مسیر رودخانه دومولی در روستای آلیله، نزدیک به مرز ایران و آذربایجان، قرار دارد.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

آبشارهای شوله لر

آبشارهای شوله لر دره سی در موقعیت جغرافیایی N۳۸۵۹ E۴۸۰۸ در استان اردبیل واقع است. شوله‌ لر دره‌سی (به فارسی دره آبشارها) با داشتن ده‌ها آبشار بزرگ و کوچک یکی از نقاط مهم و دیدنی روستای قوزلو است.

با توجه به ویژگی‌ها خاص و منحصر به فرد این دره به مانند تعداد بی شمار آبشار ریز و درشت و همچنین طول نسبتا زیاد آن و همچنین همراهی با جلوه طبیعی منطقه به مانند کوه و سنگ و درخت؛ در صورت شناسانده شدن به صورت یک جاذبه طبیعی و با فراهم کردن خدمات گردشگری در اطراف آن می‌تواند به عنوان یکی از مهمترین جاذبه‌های منطقه مغان و استان اردبیل درآید.

این دره در شعبه قوزلوچای رودخانه اوجرلو چای واقع شده و از آبشارهای مهم آن میتوان به بویوک شوله، قیزیل قایا شوله‌سی، یوخاری شوله اشاره کرد.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

چشمه‌های گرمی اردبیل

چشمه داشلی بولاغ

چشمه داشلی بولاغ در جنوب روستای دیزج به فاصله ی حدود ۳ تا ۴ کیلومتری گرمی واقع شده است سرچشمه داش بولاغ از کوه های اطراف بوده که بوسیله لوله کشی به ۶۰۰ الی ۷۰۰ متری در پایین دست کوه آورده شده است.

قدمت این چشمه مشخص نبوده و تنها منبع تأمین آب شرب آبادیهای اطراف می باشد و اهالی روستاهای دیزج ، آقداش، تکانلو ، بنه از این چشمه استفاده می کردند.

امروزه نیز برخی افراد از آب این چشمه جهت شرب و دم کردن چای از اطراف و اکناف بویژه شهر گرمی به این محل مراجعه می کنند.

چشمه داش بولاغ از قدیم الایام استراحتگاه عشایر ایل شاهسون بوده که از قشلاقات دشت زرخیز مغان به کوه های باغرو و سبلان کوچ می کنند و بالعکس.

نکته ی قابل توجه در اطراف این چشمه وجود آثار باستانی در قسمت شرقی آن بوده که در دهه های اخیر حفاریهای گسترده ای در این محل جهت دستیابی به آثار باستانی انجام گرفته و قبور تاریخی و باستانی زیادی در این محل وجود دارد.

چشمه خان بولاغی

چشمه خان بولاغی چشمه آبی خودجوش با دبی ۳ لیتر بر ثانیه که در جنوب روستای خان کندی شهرستان گرمی مغان است.

دمای اب این چشمه در تابستان و زمستان همواره نزدیک صفر است و خاصیت شفا بخشی برای امراض پوستی و استخوانی را دارد. این چشمه از قدیم مورد توجه خوانین و رؤسای قبایل محلی و ایلات شاهسون می باشد.

خاص ترین جاهای طبیعی گرمی اردبیل کجاست؟

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***